Het 2e Nationaal Verenigings Onderzoek loopt nu. Doe mee!

Het tweede nationaal Verenigingsonderzoek komt loopt nu! In samenwerking met een groot aantal verenigingen hebben we de vragen geformuleerd voor het tweede onderzoek.
Een deel van de vragen wordt herhaald, maar er zijn ook nieuwe en actuele vragen, bijvoorbeeld op het gebied van bestuur en governance (Wbtr). Ook de effecten van Corona zullen scherper in beeld worden gebracht, inclusief wat dit betekent voor het contact met de leden. In één opzicht zullen we een grote sprong gaan maken dit onderzoek. Verwacht mag worden dat we veel meer verenigingen zullen bereiken en steeds dichter bij een compleet beeld gaan komen. Daar hebben we wel alle verenigingen voor nodig. Dus doe mee door je op te geven via de websites van DNA of IVBB, voor de eerste of voor de tweede keer.

Het eerste Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) kan ondertussen worden geraadpleegd. Dank aan alle 567 verenigingen die hebben meegedaan. Op meerdere manieren kan de lezer plezier hebben van het onderzoek:

  • via dit rapport met ‘highlights’. Daarin ook de korte videos die in het hoog gewaardeerde webinar van DNA en IVBB zijn gebruikt.
  • Door kennis te nemen van het gehele rapport op deze website.
  • Door deel te nemen aan de webinars zoals die in 2021 worden door DNA – www.denederlandseassociatie.nl – georganiseerd rondom thema’s in het rapport
  • Door deel te nemen aan het volgende onderzoek, waarvan we verwachten dat het in september 2021 ‘live’ zal gaan. Deels met dezelfde vragen en deels met nieuwe actuele vragen en meer gerichte vragen over de impact van verenigingen. Blijf kijken op www.nationaalverenigingsonderzoek.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *