Schrijver

Schrijven is mijn lust en mijn leven

Is het eigenlijk 
wel schrijven 
wat ik doe?

De schrijver   
Is het eigenlijk wel schrijven wat ik doe? Ik hoor mijzelf denken in mijn hoofd en ik probeer dat bij te houden met mijn handen. Tijd om na te denken over letters, woorden en zinsconstructies heb ik eigenlijk niet. Het heeft ook niet echt mijn interesse. Althans, die interesse is ondergeschikt aan het vangen van het denken. Inhoud gaat niet boven de vorm, maar er wel aan vooraf. Waardoor ik achteraf nogal wat te herstellen heb aan die vorm. Ik doe mijn best. Echt waar. Het woord kende nog niemand, maar waarschijnlijk was en ben ik dyslectisch. Mijn handschrift was een ramp, in mijn 
spelling zat teveel speling en het kofschip is bij mij nooit aangekomen.

De d en de t houden een gewapende vrede en springen met een foute grijns tevoorschijn zodra ik even niet oplet. En opletten is niet mijn sterkste kant, want ik zit in mijn hoofd. En toch blijf ik maar schrijven.    

Hier zijn een groot aantal van mijn schrijfsels verzameld. De harde kern ervan wordt gevormd door de blogs zoals ik die wekelijks schreef n de jaren 2011-2019. Deze zijn – bewust – inhoudelijk heel divers van aard, maar ongeveer de helft heeft een politiek karakter. Daarom heen zijn er vele andere schrijfsels, waarvan ook weer ongeveer de helft dat politieke karakter heeft.    

Als het zoveel is en zo divers, wat moet ik dan als lezer? Het advies is simpel: ga van de eigen interesse uit en gebruik de zoekfunctie. Elke tekst is voorzien van tags die helpen bij het zoeken. Wie alleen in ‘politie’ is geïnteresseerd voort dat woord in. Gaat de interesse uit naar bijvoorbeeld ‘algoritmes’, idem. De meest actuele teksten komen bovenaan te staan. Regelmatig worden de bestaande teksten aangevuld met nieuwe. Origineel is het niet, dekkend wel.    

Veel leesplezier! En aarzel niet om contact op te nemen bij vragen of opmerkingen. 

Overzicht van geschreven artikelen

Dat wat zich niet laat vangen II

Gedicht bij 20 jaar gelijkheid voor de burgerlijke stand voor mensen met hetzelfde geslacht. gedicht in opdracht van de Regenboogcoalitie.

Geridderd

Gedicht ter gelegenheid van bijeenkomst op 30 augustus 2021 voor allen die tijdens de dagen van de pandemie wel een koninklijke Onderscheiding …