"De Denker
  en de doener"

Helemaal in gedachten verzonken ben ik wel eens met mijn kop tegen een lantarenpaal opgebotst

De denker en de doener   
Ik kan het niet ontkennen. Helemaal in gedachten verzonken ben ik wel eens met mijn kop tegen een lantarenpaal opgebotst. Misschien wel meer dan eens, maar die keer uit mijn lagereschooltijd staat mij het meeste bij. Wat een dreun. Het werd gezien.   

Er is meer dat ik niet kan ontkennen. Op de camping met familie en vrienden in Frankrijk las ik op mijn 16e een boek. Een dik, dik boek van Tolkien. Ook dat is gezien en leverde gelijk de bijnaam van ‘l’intellectuel’ op. Mijn vrienden vonden lezen de verkeerde prioriteit, want die moest bij de meisjes liggen. Mijn moeder vond dat eigenlijk ook. Het was niet handig van mij.  

Sindsdien draag ik wel een beetje de reputatie van een dromer met mij mee. Een beetje onhandig en wereldvreemd misschien. De tijd is voorbij dat ik mij daar nog echt druk over maak of behoefte vol dat te ontkennen. Het is van gruwel tot glimlach verwerkt. En ondertussen heb ik, zo denk ik, veel meer laten zien dan bij een dromer hoort. Als ik dan gevraagd word om tekst voor een website als deze te maken, werpt het wel de vraag op wat ik wel ben, als ik niet die dromer ben. Met één woord kom ik er niet, dus het worden er twee + twee: de eerste twee zijn de denker en de doener. Beide woorden horen natuurlijk bij elkaar. Bij mij worden ze met elkaar verbonden door de volgende twee: de realist en de idealist in mij. Ik leg uit.        

Bestellingen

Meer d>n Nu Uitgeverij

Contact

Peter Noordhoek
Oosthaven 15 -16
2801 PC Gouda

+31 (0) 6 53488078

Email privé: peter@noordhoek.nl
Email werk: dpn@northedge.nl